maanantai 7. kesäkuuta 2021

Kaksi erilaista vuoroa K-Citymarketissa

 AAMUVUORO 7:00-15:00 (arkipäivä)

Ensimmäiseksi vaihdetaan työvaatteet, leimataan sisään, haetaan työpuhelimet ja pda-laite sekä tasokärryt. Tämän jälkeen päivän lehdet (IS, IL, SK ja HS) tarkastetaan ja viedään paikalleen ja samalla noudetaan asiakaspalvelupisteestä edellisenä päivänä tulleet asiakaspalautukset. Palautukset viedään joko takaisin myyntiin tai reklamoidaan, jos tuote on viallinen.

Tämän jälkeen siirrytään kuorman ja sinä päivänä ilmestyvien muiden lehtien, kuten aikakausilehtien ja ristikoiden, kimppuun. Sähköiseen työlistaan on ennalta määrätty kuka tekee mitäkin, joten työtehtävät tarkistetaan sieltä ensin. Aamun tehtäviin kuuluvat kuitenkin aina kukkien tarkastus ja esillelaitto, lehtien tarkastus ja esillelaitto sekä vanhojen lehtien kirjaus palautukseen. Lisäksi päivän kuormasta tarkistetaan tietyt ennalta määrätyt tuotteet, ja jos puutteita huomataan, asiasta reklamoidaan sap-järjestelmän kautta. Tämän jälkeen päivän kuorma puretaan yhdessä.

Klo 12 on päivän ensimmäinen siivouskierros, jolloin koko myymälä käydään läpi ja siivotaan yhdessä.

Jos kuorman purun jälkeen on aikaa, voi tehdä omia töitä. Aamuvuorossa ei yleensä jää ylimääräistä aikaa kuin pari tuntia, joten ensin aloitetaan työlistassa olevista töistä ja sitten vasta siirrytään muihin töihin kuten ylimääräisiin täyttöihin ja esillepanojen ehostuksiin.

Työvuoron päätteeksi työpuhelimet annetaan iltavuorossa oleville ja leimataan itsemme ulos.


ILTAVUORO 15:00-23:00

Iltavuoro alkaa myös vaatteiden vaihdolla, sisään leimaamisella ja työvälineiden haulla. Tarkastan myös tietokoneelta päivän työtehtävät.

Seuraavaksi katsotaan, onko aamusta jäänyt kuormaa vielä purkamatta. Jos on, puretaan se ensin loppuun. 

Tämän jälkeen voi alkaa tekemään omia töitä. Työjärjestyksellä ei ole väliä, kunhan esimiehen työlistaan laittamat työt tulee tehtyä työvuoron aikana. Itse usein tarkastan ensimmäiseksi tilanteen myymälässä. Onko jotain akuuttia täytettävää? Täytyykö jotain tilata lisää? Saatan myös jo varastosta lähtiessäni ottaa sieltä tasokärryihin mukaan jotain mitä voin täyttää samalla kun kierrän myymälässä katsomassa paikkoja.

Esimiehen määräämiä töitä iltavuorolle voivat olla esimerkiksi esillepanojen teko, kampanjatavaroiden vienti myymälään, myymälän siivousta tai muokkausta ja varaston tyhjennystä tai järjestelyä. Jos työlistassa ei ole mitään, voi päivän käyttää itse parhaaksi katsomallaan tavalla. Usein työt ovat kuitenkin samoja kuin edellä jo mainitsin, mutta jos mitään tiettyä ei ole määrätty, voi itse päättää mitä esillepanoja tekee tai mitä kohtaa myymälästä muokkaa.

Iltavuoron pakollisiin tehtäviin työlistaan merkittyjen töiden lisäksi kuuluvat siivouskierros viimeistään klo 20.00, kukkaesillepanojen siistiminen ja kukkien alentaminen, jos myymättömiä on paljon, päivän lehtien pois kerääminen sekä ovien sulku. Klo 23 odotetaan, että kaikki asiakkaat ovat poistuneet, jonka jälkeen viedään työvälineet omille paikoilleen, kirjaudutaan ulos ja lähdetään kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaksi erilaista vuoroa K-Citymarketissa

 AAMUVUORO 7:00-15:00 (arkipäivä) Ensimmäiseksi vaihdetaan työvaatteet, leimataan sisään, haetaan työpuhelimet ja pda-laite sekä tasokärryt....